Name:
Phone no
Email Address:
Where Do You Live?
How Can We help You? Lose Weight
Gain weight
Improve Skin
Improve Health
Increase Energy
Nutrition For Pregnancy & Lactation
Earn Extra Income

This HTML form was created by Freedback.

ADS

SLE & Nisa

Bismillah,

SLE atau formalnya Sistemik Lupus Eritematosus atau korang boleh je direct website LUPUS.

Secara ringkasnya :

SLE atau Lupus adalah penyakit kronik "autoimmune" di mana antibodi seseorang bertindak balas dgn tisu badan seseorang pesakit itu sendiri. Ini menjejaskan beberapa bahagian sistem tubuh seperti KULIT, SENDI, BUAH PINGGANG, PARU-PARU, SISTEM SARAF, atau organ2 lain dalam badan.



SLE boleh menjejaskan organ2 seperti dia atas iaitu BUAH PINGGANG, PARU-PARU, SISTEM SARAF, SALURAN DARAH, DARAH dan JANTUNG

Aku tahu kewujudan penyakit ni masa aku belajar di Uitm Lendu, Alor gajah dulu. Kalau x silap tahun 2006 rasanya. Salah sorang junior depan bilik aku Siti (bukan nama sebenar asal Kelantan) ambik kos Art & Design salah sorang penghidap penyakit ni. Memang kesian tengok dia, baring aje pastu rambut gugur sampai dah jarang2 rambuntnya. Asyik baring aje sebab letih. Muka pulak pucat je. Tak tahu apa kesudahan cerita si Siti ni sebab terus lost contact dgn dia. 

Masa aku balik dari Herbalife Universiti di Macau 2012 , masa dah nak boarding utk balik Malaysia tu aku terberatur sekali dgn Dr.Khadijah (President Team Malaysia) dan Nisa. Nisa ni pun salah seorang penghidap penyakit SLE. 


Khairunnisa

Alhamdulillah, dengan izin dariNya melalui sistem pemakanan yang sihat iaitu dengan nutrisi HERBALIFE, kini Nisa survive dari SLE yang berisiko menyebabkan kematian. Nisa bermula dengan HERBALIFE atas nasihat & bimbingan Dr.Khadijah sendiri.

Pada peringkat awal penyakitnya dikesan, dia perlu mengambil 30 biji ubat sehari dan daripada jumlah itu 12 biji merupakan pil steroid. “Sekarang ambil jer ubat tapi tak makan pun., makan nutrisi Herbalife" KOSMO 30/8/2013. Page 34. Dan paling best katanya , sekarang kesemua adik-beradik serta ibubapanya telah menjadi Pengedar Bebas HERBALIFE , hasil perubahan hidupnya yg berjaya survive daripada SLE dengan izin ALLAH melalui HERBALIFE . Korang boleh refer SINI untuk artikel kosmo online pasal Nisa. 




Masa di HQ Herbalife hari tu ade jumpa Nisa. Sempatla meyimbang kejap. Misi utama dia dan family ingin bantu ramai lagi orang yang memerlukan supaya lebih sihat seperti dia. Sekarang Nisa tengah fokus dari World team untuk ke next level hanya dengan bantu lebih ramai orang sihat. 



Kepada sesiapa antara korang yang nak tahu lebih lanjut tentang HOW SHE CAN SURVIVE SLE WITH HERBALIFE NUTRITION & nak interview dan jumpe Nisa secara personal dan boleh jumpa beliau di SPECTACULAR. So jangn segan2 email izzati.sis@gmail.com


HEALTHY LIFESTYLE?



I am nothing but ALLAH is everything



Double i

Izzati Iskandar




Poligami? Kahwin Lagi?

Bismillah,

Dengar tajuk post pun dah macam berdebar kan. :) Sekadar berkongsi pendapat sahaja.


Buat para2 isteri & wanita yg akan berkahwin, pernah tak korang diajukan soalan macam ni atau korang sendiri yang bertanya kat orang lain macam ni 

"Kau tak takut ke kalau laki kau kahwin lagi sorang?" (ini memang biasa member2 duk tanya)
"Ape perasaan kau, andainya laki kau cakap nak kahwin lagi 1?" (pun biasa budak2 ni xde keje tanya)
"Abang, awak nak kahwin lagi 1 ke?" ( yang ni mmg jarang isteri2 nak tanya hahaha)
"Yang, abang nak kahwin lagi 1 boleh?" (kalau macam ni, mmg sentap la)

Tak kisah la korang borak2 dengan member2 korang dah sama2 bergelar isteri ke atau perbualan korang dengan suami atau pun suami korang sendiri yang bertanya kat korang.

Selalunya bila para SUAMI atau kaum adam selalu cakap '"Kan kahwin ramai tu sunnah Nabi" atau "Ok apa, kalau perempuan yang bermadu akan dapat payung emas" sangat cliche ok.

Tapi ramai orang LELAKI lupa nak ikut SUNNAH Rasulullah yang mana tidak menduakan Saidatina Khadijah.

Terharukan buat si isteri bila si suami pesan "Orang ramai lupa yang Nabi Muhammad tak pernah menduakan Saidatina Khadijah sehingga isteri baginda wafat itukan sunnah juga"

Jadi para2 isteri, jika ada antara suami2 korang yang pesan macam tu pegang jela katanya. InsyaAllah korang tidak berkongsi kasih sayang suami dgn orang lain :)

Tiba2 teringat pulak perkongsian Imam Muda Asyraf :

Gagalnya hubungan sesama manusia terutamanya hubungan suami isteri adalah kerana gagalnya menjaga hubungan dengan Allah. Dan kenapa selalu pasangan itu curang, kerana mereka juga curang denga Allah

Nauzubillah. Semoga kita antara pasangan2 yang dalam peliharaNya. Ameen



HEALTHY LIFESTYLE?

izzati.sis@gmail.com



I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar

Jadikan Tujuan Kita Adalah MEMBERI

Bismillah,

Share! Share! Share!
Peringatan untuk diri sendiri juga (selfremind)

Reset minda usahawan oleh Prof. Dr Muhaya

"Jadikan tujuan kita berniaga adalah untuk MEMBERI"


Apa maksudnya?

Ini bermaksud jika betul2 nak berjaya dalam sesuatu bidang/cabang perniagaan, jadikan tujuan kita itu adalah untuk memberi. Jika kita seorang peniaga/berniaga maka selalu niatkan rezeki yg di perolehi itu adalah untuk memberi. Jangan selalu fikir apa yg kita akan DAPAT / PEROLEHI dari perniagaan itu. Jangan selalu fikir berapa keuntungan yg kita dapat, tapi selalu fikir dan niatkan hasil keuntungan kita dari berniaga itu untuk MEMBERI.

Selain itu, untuk org2 muslim jgn lupa 1 perkara. Hasil keuntungan/pendapatan dari perniagaaan itu jgn sesekali KEDEKUT untuk berZAKAT. Kadang tu, apabila terjadi sesuatu yg buruk pada perniagaan/ business seseorg, maka cuba kaji balik, kenapa selalu down & selalu rugi. Tanya pada diri sendiri, BERAPA BANYAK DARI HASIL ITU KITA ZAKATKAN? BERAPA BANYAK KITA GUNAKAN DUIT NIAGA ITU UTK SEDEKAH? Waallua'lam.




Semoga kita antara peniaga2 muslim yg xlupa tujuan perniagaan kita dan moga Allah terus beri rahmat dan barakah dalam setiap perjalanan perniagaan aku dan korang semua sehingga berjaya. Ameen, ameen, ameen.




I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar



Itinerary Sydney

Bismillah


Ada beberapa orang kawan2 kitorg sebenarnya yg suka pm/inbox tanya bajet dan itinerary, sebab mungkin diorang nak buat budgeting ke sana. Jadi hari ni rangka sikit itinerary kitorg dulu. jadi secara rambang korang dah ade plan sikit2 untuk buat korang punya itinerary. Biasa lah, kalau pergi sendiri, jadi kena handle semuanya sendiri. Tapi kalau pergi sendiri lebih adventure hahahahahahaha dan xde terhad dengan jadual. Plan pun boleh ubah2 ikut kesesuaian korang. Kalau bawak anak2 terutama yg kecik lagi la nak kene ikut kesesuain diorang. 

Rumusannya, dari apa yang kitorg plan, boleh katakan 80% ikut itinerary awal. Yang lain2 tu sebab masa. Dah terlalu lama dan syok sgt kat satu2 tempat, jadi terpaksa batal atau ubah itinerary asal. 



SABTU
Sampai , kastam clearance, ambik lugagge
Cari simkad dan beli Mymulti
Naik train airport ke Central Station
Tukar lane naik train ke Macleay St
Drop luggage
Bas ke Paddy Market
Lunch depan Paddy  “ kungfu ramen”  Betul2 luar paddys
Balik Hotel check in, tidur kejap
Darling Harbour cross Chinatown
Tombalong Park (dekat Darling Harbour)
Panckaes on the Rocks (wajib) *Hard Rocks cafe 

 Paddy Market

Kungfu Ramen

AHAD
DFO Homebush
Shopping
Balik Hotel
Opera House
Botanical Garden
Naik ferry ke Manly
Tengok Sunset dekat Manly

 Naik Ferry Ke Manly


Manly Wharf


ISNIN
Alexadria World of Kitchen  naik train & tukar naik bus (311,310)
Balik Hotel
Fish market area Glebe
Jumpa Farah
Broadway  (Jalan2 city Farah bawak)
Coles, Kmart, Woolworths
QVB
Government Bulidings
Museum of Libarary Sydney 
Unisyd ( Harry Porter)


Gov. Buildings

SELASA
Blue Mountain *three sisters
Sydney Wildlife
City Tour
Bondi beach


 Sydney Wildlife Park




Itu antara plan kitorg. Tapi ade je tambahan dan ubah2 dah. Itinerary awal ni dah di rangkum bile aku chat dengan Farah masa 1minggu sebelum gerak. Die yg tolong susun. Aku just mention die nak kemana dan die tolong susnn kan dan sesuaikan dengan jadual study dia sebab kalau dia free boleh bawak kitorg jalan2. Kenal Farah melalui Izha. Tak pernah pun jumpa. Oh Izha & Farah jugak Herbalifer yang sebelum ni buat Herbalife part-time masa belajar di Malaysia, sekarang sambung belajar UTS, NSW. Best kan. Dari x pernah kenal, tapi sebab family Herbalife, jadi pergi sana pun diorang layan macam dah kenal lame.. ...Gile x terharu kalau mcm tu. Itu first time sebenarnya aku jumpa Farah. kalau Izha selalu nampak die masa training STS ke ape ke. hahahaha 

Thanks FARAH & IZHA

Seronok !! Sangat recommended kalau org tanya antara Melbourne & Sydney, boleh letak Sydney first choice. hahahahahahha. Next time kalau jejak sana lagi, kalau pergi sendiri2 (mane tau....tiba2 nak dating......hahaha) Farah cakap stay aje rumah die. Wahhhhh T__T nangis jap. Ni macam nak kesana lagi. Itulah HERBALIFE FAMILY!!!

Farah siap tolong fowardkan lagi waktu solat time sana masa kitorg pergi.

Subuh- 4.52
Zuhur - 11.56
Asar - 15.09
Maghrib - 17.36
Isyak - 18.54

*waktu kitorg pergi, Sydney 2 jam lebih awal dari Malaysia. Tapi kalau musim winter kalau x silap, 3 jam lebih awal dari sini



MENCARI PELUANG TAMBAH PENDAPATAN?

izzati.sis@gmail.com



I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar




From Tokyo To Sydney

Bismillah,

Dah sebulan kot, tp baru nak update. Sementara awal2 ni ada masa. Semalam baru lepas EOM utk September jadi ada lah masa relax kejap 1 2 hari sebelum on track utk Oktober pulak. Ramai sangat yang finish strong semalam. Bile baca rata2 kawan2 dalam Herbalife punye post, entry & status dalam FB, Twitter & Insta semua mcm dah naik level. Alhamdulillah tumpang gembira dan sedih pun ade sebab dalam HERBALIFE la kita boleh nampak ramai ANAK-ANAK MUDA MELAYU yg betul2 boleh buat kita Oang Melayu rasa bangga. Itulah "beuty of HERBALIFE". Tak kira dari group mana pun kita, kene support each other. Tolong sama2 sendiri, bukan pentingkan diri sendiri. Bukan hanya tau gain maney and making profit utk benefit sendiri atau gorup sendiri, tp belajar mcm mana nak give back melalui tolong kawan dr group lain bila ada yg mintak tolong. HERBALIFE jugak ajar kita mcm mana nak bekerja dgn group lain utk gain more knowledge. Ramai je yang cooperate dan selesa bekerja dgn group lain dan belajar jd independent dgn kawan2 dr team lain utk naik level. 

Sebenarye Herbalife punya PROMOTION GROUP bulan Mei yang aku qualified adalah utk ke TOKYO bagi 2 org , tapi memandangkan nak kene tambah expenses utk 2 lagi askar kecik kitorg si Thaqif & si Ajmal jadi,kitorg decide utk ambik Promotion CASH macam dlm entry sebelum ni, dan deicide utk ke tempat yg cukup dalam baget CASH tu. hahahaha



Abang & kakak ipar aku pun qualified promotion group, tapi diorg ke Melbourne,tapi decide punye decide, amik CASH last2 diorang kata joint trip sekali ke SYDNEY. Huh, macam xpercaya pulak akan jejak Sydney sebab tahun lepas aku de buat entry pasal Sydney kat sini  masa awal tahun 2012, masa tu AirAsia  tgh launching route baru. Betul la kata org, kalau kita nak ke mana2, atau berhajat sesuatu, tulis lah (write it down) sebab itu pun seolah2 macam doa. Allahuakbar.



Bukan tolak xmau pergi Tokyo, tapi rasa macam costly sangat pergi sana, sebab kalau nak ke sana utk cuci mata boleh la, tapi utk cuci POKET memang x lah. Bandar Mahal kot. InsyaAllah, 2014 panjang umur murah rezeki ke TOKYO pulak. Ameen

Macam biasa, bab tiket & hotel semua aku uruskan. Total tiket kitorang sorang lebih kurang dalam RM800++ untuk return. Pergi balik RM800++ ok la, tapi kalau dapat betul2 promotion, ade je kawan2 dapat RM565++ & RM600++ utk return. T___T nangis jap.

Ok sebelum tu nak cakap, kerja kuat2, jadi sekali sekala tak salah kalau kita invest sikit utk kita punya motivation supaya next time insyAllah kerja kuat lagi. Ameen, ameen.


Details ::
Trip date : 30 Ogos 2013 sampai 4 September 2013
Accomodation : De Vere Hotel
Transport : MyMulti3 (unlimited for all Public Transport) Bus, Ferry, Tram, Light Train








InsyaAllah nanti sambung entry seterusnya.



INGIN PERUBAHAN DALAM HIDUP KORANG?
MENCARI PELUANG TRAVEL BERSAMA KELUARGA? 
MENCARI PELUANG TAMBAH PENDAPATAN?


izzati.sis@gmail.com



I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar







Really INSPIRED !! Stream VS BMW

Bismillah,

Sebenarnye bukan nak cerita perihal kereta sangat pun, tapi nak cerita pasal apa yang kita buat pada zaman muda kita. Masa tu kita gunakan untuk apa, adakah melepak2? Adakah habiskan masa kita bercinta-cinta? Adakah kita gunakan sepenuhnya masa kita dengan benda2 yang berfaedah? tepuk dada, tanya diri.

Nabi Muhammad bersabda yang bermaksud: “Tidak akan melangkah seseorang hamba itu pada Hari Kiamat hingga ditanyakan mengenai apa yang dihabiskan dalam umurnya, apa yang dilakukan menurut ilmunya, ke arah mana hartanya diusaha dan dibelanjakan serta apa yang dibuat oleh tubuh badannya terhadap segala ujian dan tanggungjawab.”(Hadis riwayat at-Tirmizi). 

Kenapa STREAM? Kenapa BMW?

Nak share sikit pasal "Young & Inspired" yg mana tau mungkin boleh buat korang terinspirasi. 

Setiap kita kompem2 ada impian masing2 . Tak salah berimpian, bukan kena bayar pun, tapi biarlah impian tu realistik. Kalau remaja macam aku, sebut je impian, mesti kereta idaman akan tersenarai kan? tapi tak tahulah kalau korang x de kereta idaman.

Macam mana nak realistikkan impian? Kalau takat kerja pukul 8 pagi balik 5 petang, dan tak de tambahan usaha lain, insyAllah, impian yang biasa2 aje akan korang capai. 

Aku nak share pasal sorang sahabat dunia akhirat aku (insyaAllah) seorang yang cantik, baik & motivated!

Kalau masa sekolah rendah dulu, aku ingat lagi ada orang panggil dia "badak x bayar tol" (weh bada, jgn marah....hahahahaha ;p ) sebab nama die unik sket BADARIYATUL MUNIRAH. Bada ni biase2 je. Macam kita jugak. Maknya cikgu, ayah kerje biase2 je. Kawen awal macam macam aku, ada anak 2 sama jugak macam aku. Kawen pun dengan orang biasa2. Bukan anak org kaya, bukan anak dato', bukan anak raja, dan bukan dari keturunan kaya2. Sama2 bina impian dengan suaminya, Mie Mula2 masa Bada & Mie baru kawen diorang x kerje pun, cuma niaga kecik2 macam orang baru niaga macam tu. Bukak kedai jual topup dan jual hp biasa2 sikit2. Masa tu lebih kurang umur si Bada dalam 21tahun macam tu baru habis diploma dan kawen.

Jadi, masa korang umur 21, ape yg korang buat? Adakah tengah struggle untuk bina masa depan korang? atau menghabiskan masa yang sia2 yang x membina masa depan korang? Minat aku dgn Bada sama je. Kitorg suke BERNIAGA. Selalukan dengar orang cakap, 9/10 dari sumber rezeki itu dengan meniaga kan? Tapi jangan expect asal niaga je, boleh senang terus. Tak......bukan semuanya macam tu. Nak meniaga ni kena ada ilmu. Jatuh bangun tu perkara biasa. 

Bada mula niaga umur 21 macam tu, tapi aku mula lewat sikit. Jadi tak hairanlah bila umur baru dia 25 tahun, bagi orang yang biasa2, keluarga dari keturunan sederhana je, mampu je pakai BMW 328i Sport version beb. Maknanya, kalau korang dari keluarga biasa2, xde latar belakang anak org kaya pun sebenarnya mampu pakai kereta mewah2 asalakn korang rajin berusaha, tak putus asa, sanggup jatuh dan bangun balik. 

Perjalanan aku baru lagi kalau nak dibandingkan dengan Bada. jadi itu sebab aku mampu pakai Stream je. Tak mampu nak pakai BMW lagi T__T . Tapi insyaAllah, kalau aku sama2 berusaha kuat dan bersemangat macam Bada, insyaAllah akan jadi kenyataan. *ameen



Tapi Bada kata, lagi 2 tahun dia target nak tukar dah. Jap...nangis lagi aku macam ni nak kejar Bada T___T. Tengah set target & plan nak sama2 tukar la macam tu.

Bada orang yg selalu positive. Bada selalu support aku dalam apa2 je yang dia rasa bagus. Kitorg selalu tukar2 pendapat, selalu bincang apa jugak idea dalam urusan business masing2. Atas rasa support member2, Bada pun one of distributor HERBALIFE. Tapi lebih kepada product lover. No problem. As long as kita ada kawan2 yang positif, insyaAllah semangat yang positif dlm diri selalu ada. Tapi Bada ada cakap, in case 1 hari nanti kalau plan dia nak bukak gym jadi, so dia mintak aku advice dalam provide nutrition product utk ahli2 gym die. hehehehehe Korang, kalau xnak rasa down, cari kawan2 yang boleh bina confident level korang, selalu interact dgn diorang, utk korang selalu rasa motivated. Aku selalu whatsapp Bada untuk sharing ape je urusan berkaitan business kitorg. 

Bada & Mie sekarang owned 2 kedai telefon (Sempurna Studio) 1 dalam Tesco Rawang 1 lagi aku lupa kat mana.hahahahaha Dan untuk bagi fokus lebih pada anak2 die, so die bukak kedai baju. Senang nak monitor pembesaran anak2 katanya. Lebih relax. So siapa2 yang rasa nak beli baju, kalau x sempat pergi kat outlet die, boleh tgk dekat Varia Fashion Studio atau kalau korang boleh directly datang outlet die, nak tgk lagi byk baju so contact je die melalui FB sbb pages tu Bada manage sendiri.

HERBALIFE banyak ajar aku & Kandar untuk berIMPIAN BESAR. Tak salah berimpian besar tp impian biarlah yang realistik. Banyak jugak  good attitude yang kitorg dapat melalui HERBALIFE. So untuk yang bukan Herbalifer, xsemestinya korang nak bina kekuatan dalam diri dan nak berjaya mesti atau kena melalui Herbalife. Tapi jika korang tak jumpa cara lain, so aku suggestkan salah 1 cara untuk korang boleh capai impian korang dalam masa singkat, boleh sertai Herbalife.

Walau apa pun, yang penting kena ingat, setiap apa yang kita rancang, sebaik2 perancangan adalah milik Allah


Wallahua'lam


NAK KAMI BANTU DALAM PENGURUSAN KEWANGAN ANDA ?

izzati.sis@gmail.com



Double i
Izzati Iskandar




Banyakkan Susu Badan Sekaligus Cepat Turun Berat & Shaping Badan

Bismillah,

Alhamdulillah, baru balik dari Mega Zero2Hero edisi ke 11. Recharge balik energy, bakar balik semangat, tambah lagi motivation dalam diri & paling penting, aura positif sentiasa berlegar2 disekeliling sebab 2 hari training dikelilingi oleh orang2 yg sangat positif.

Tahun ni ramai kawan2 yang dah mendirikan rumah tangga & ramai jugak kawan yang tengah berbahagia tunggu masa utk timang baby baru & ramai jugak yang tengah menambah umat Nabi Muhamad s.a.w. Alhamdulillah. Semoga semuanya mendapat pewaris2 bakal ahli syurga. *Ameeen

Cuma nak share utk sesiapa je yang rasa boleh praktik dan cuba alternatif lain setelah berhempas pulas cuba utk TAMBAH SUSU BADAN dan pada masa yang sama cuba utk DAPATKAN BERAT & BENTUK BADAN ASAL.  

Ada x sesiapa yg dah putus asa & frust dengan macam2 cara yg korang guna utk tambah susu badan sekaligus cepat turun berat pada masa yg sama?  Dah cuba apa je yang kawan2 suggest tapi x bape nak menjadi?

Ok jom try cara ni pulak.

Apa yang korang perlukan ::


KURMA


F1 VANILLA


F3 BLENDED SOY


Cara ni aku dapat dari sorang kawan aku yg berjaya dgn cemerlangnya menghasilkan SUSU BADAN yg optimum pengelurannya serta dapat balik BERAT & BENTUK badan masa anak dara katanya. 

*aku x kata cara ini paling bagus antara semua berbanding yg lain2, tapi korang boleh cuba kalau nak. Tak salah berusahakan?

Caranya ::

1. Kurma tu korang rebus dulu dan buang biji. (atau buang biji dulu baru rebus *mana2 la asal mudah bagi korang)

ihsan google
Nak senangkan kerja korang, rebus sekali banyak, pastu simpan dalam peti utk buat stok. (hahahaha ni utk orang yg konon2 bz & xde masa mcm aku)

Chooooppp kenapa kurma??

Sabda Rasulullah SAW: "Berilah makan buah kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya. "

Banyak sebenarnya kelebihan & khasiat kurma ni  utk org yang mengandung dan bersalin, jd korang boleh google sendiri malas nak tulis panjang2.


2. Blend sedikit kurma yg di rebus tadi dengan F1 Vanilla 2 scoop dan F3 Blended Soy 1 scoop dan air 400ml. 

(kenapa flavour Vanilla? sebenarnye ikut suke korang nak blend dgn falvour ape pun. Kalau tekak korang pelik2 nak tukar2 perisa lain, boleh je hari2 tukar dengan 5 perisa tu. huhuhuhu. vanilla kan boleh masuk je dgn apa2 buah pun, jd senang guna Vanilla)

Pastu buat sebagai menggantikan SARAPAN PAGI & MAKAN MALAM korang. Masa dalam pantang start ambil, insyaAllah laju je korang dapat re-shape balik badan korang sebab makan nasi tengahari pun lauk berpantang kan kalori kurang :) hehehe. Alhamdulillah setakat ni, rata2 yang menuyusu & berpantang dengan HERBALIFE, anak kurang dijangkiti juandis yg teruk. Mungkin, mungkin ye aku cakap, sebab susu yg terhasil dari pemakanan yg sihat oleh si ibu.


Selain dari usaha di atas, korang juga sertakan amalan doa2 & zikir2 yang selalu kita dengar utk tambahkan susu.

#Herbalife adalah pengganti makanan yang rendah kalori, bukan ubat yang bertujuan utk mengubati penyakit. (bukan juga ubat kurus)


Selamat mencuba!!! 






I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar

Kene Doa Tiap Kali Lepas Solat

Bismillah,

Salam 1 Ummah semua,

MasyaAllah dah terasa lame sangat x hupdate ape2. Sebenarnye bukan sebab xde masa, kalau cakap xde masa dan bz sangat2 tipu lah, nampak sangat kita manusia yang biasa2 ni x reti nak mengurus masa. Sebenarnye idea banyak tapi x tercetus nak tulis. Maklumlah sejak bermenjak2 ade Insta ni, macam dah agak kurang rajinnye nak mencoret, bukan mencarut okeh. Kalau kat Insta, upload terus tulis caption, ha kan senang gitu ;) ececewahhh. Ok tak lambat lagi ye nak ucap Salam Aidilfitri buat seluruh muslimin & muslimat yang menyambutnya x kira walau dimana korang berada.

Berbalik pada tajuk kat atas, kenapa kita kene berdoa? Sebab bagi orang Muslim, doa tu lah yang menjadi senjata kita. Doa dengan penuh keyakinan bahawa Allah akan bantu hambaNya yang lemah ini.



Raya ke-3 baru ni, Achik (mak sedara) aku buat open house, jadi masa pergi dapur, aku terbaca nota kekal yang agak besar kat peti ais die tulis bertujuan memberi peringatan buat semua penghuni rumah tu barangkali dan jugak bagi sesiapa yang melintas kawasan tu supaya boleh baca.

"MANUSIA YANG TIDAK BERDOA SELEPAS SOLAT, ADALAH MANUSIA YANG SOMBONG DENGAN ALLAH"

Nauzubillah, xnak, xnak jadi manusia yang sombong dengan Pencipta. Nota ringkas tu kire macam terkena batang hidung aku jugak. Sebab kadang2 kalau nak cepat, buru2 waktu, aku pun kadang berdoa ala kadar aje, atau kadang2 x berdoa langsung sebab biasa konon2 urgent dengan hal duniawi.

Memang patutlah Allah gandakan lagi rezeki orang2 yang boleh luangkan waktu untuk mengharap & menghadapNya walau sesibuk mana sekali pun mereka. Yang kaya terus menjadi kaya, maka boleh memberi dengan banyak pada orang lain. Semakin banyak rezeki dan kayanya orang Muslim itu, maka boleh lah memberi dengan lagi banyak sebab kita kena ingat "dalam setiap pendapatan yang kita perolehi, ada hak dan bahagian orang lain"  Sebab tu pun rezeki Achik semakin melimpah2 dan meruah2. 

Sebab tu Achik adalah salah seorang sumber inspirasi aku untuk kerja kuat2 lagi. Orang yang aku selalu rasa nak ikut jejak langkah dia. Orang yang suka tengok orang lain berjaya terutama anak2 sedara. Orang yang x sombong dengan orang paling bawah walaupun die berada di atas. Bagi aku, bukan apa yang kita perolehi dari hasil kerja kuat kita tu yang kita nak banggakan, tapi perasaan dan rasa nikmat memberi itu lebih membahagiakan jiwa kita sebenarnye. Jadi makin banyak kita perolehi, makin banyak kita boleh beri kat orang lain.


INGINKAN PERUBAHAN & TINGKATKAN TARAF HIDUP KORANG?


EMAIL : izzati.sis@gmail.com


I am nothing but ALLAH is everything



Double i
IzzatiIskandar









Transformation Year by Year

Bismillah,

Salam EXTRAVAGANGZA semua!

Alhamdulillah, minggu yang penuh dengan berita2 gembira yang buat ramai pihak tersenyum sampai telinga. Alhamdulillah, alhamdulillah. Ade sikit2 berita yang kurang itu, take it as a positive way. So bile positive, muka lambat kedut2 tau. Hohohoho


klik untuk besarkan

Gambar di atas adalah 'body transformation' tahun ke tahun. *accecewahh. Start tahun 2008 sampai la tahun 2013. Kalau ikut kan bentuk fizikal dari gambar memang semakin lama, semakin mengembang. Tahun bertambah tahun mmg akan memBULAT. Kandar pulak seTAHUN bertambah memBENGKAK. Tapi sekarang, Alhamdulillah semuanya balik ke sedia kala. hehehehe. Oke Kandar nampak lebih muda ye skrg kan dari dulu yang bengkak2 mukanya. hahaha

Apapun, "we are still ourselves" Kandar tetap Kandar yang nakal dan berambut pacak (tengok semua rambut die, pacak2 aje) dan aku tetap Izzati yg degil suka melawan.


INGIN PERUBAHAN DALAM HIDUP KORANG?
BERUBAH KEPADA KEHIDUPAN YANG LEBIH SIHAT?


WE ARE HEALTH & BUSINESS COACH
UPGRADE YOUR LIFE NOW
ASK ME HOW




I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar



Ini Cara Kami

Bismillah,

Salam sihat & ceria, semoga hari2 korang semua bertambah ceria dan gembira, insyaAllah.

Rasa dah berhabuk kot sbb dah lame xde post. Sibuk mengalahkan PM pulak ;) . Al-maklumlah minggu2 pilihanraya ni, sibuk pasang bendera...oooppppsss! Kandar pulak sibuk pi tampal poster 'UNDILAH PAKATAN & BARISAN SIHAT' eh? ade ke? huhuhu.

Ceritanya, bulan lepas kami struggle gile2 & finish strong utk hit WORLD TEAM. Alhamdulillah, Allah makbulkan doa kami, so mmg bz betul2, lepas tu penuh pulak minggu2 dgn Zero2Hero, dan lepas tu terpakse skip 1 Z2H di PD sebab Double A kami, si Ajmal kena chicken pox. Eh, bape byk 'lepas tu' daaa. Ok CHICKEN POX di ulangi ye. Dugaan.... Dgn eksklusifnye doktor dari KK Chenor bg MC kat aku free2 je 3 hari sebab suruh jaga Ajmal dgn baik supaya x kan jangkit kat org lain. Fuuuuuhhhh.

Bermulanya kisah Ajmal adalah pada ptg selasa tu dah x nak makan, pastu badan panas2. So Kandar terpaksa skip keje dan balik awal. Petang tu aku balik mmg badan die panas lagi tambahan cuaca mmg agak panas kan sekarang. Lepas je maghrib, suhu badan die bertambah panas. Dengan keadaan badan yang dah lembik dan lemah sbb xmau makan, xmau susu semua jd kitorg pun susah hati. Takut panas yg melampau, so kami dgn berani nya mencuba, pegi ambil syringe, sedut ALOEVERA sampai penuh syringe tu dlm 5ml, pastu terus bagi Ajmal. Bagi macam kita bg budak2 makan ubat. Aloe vera yg pekat2 ok! xde tambah air punye. Boleh korang bayangkan x, bertapa masamnye la kan. huhuhuhuhu.. Dan rata2 herbalifer tau, salah satu fungsi ALOE drink adalah utk stabilkan suhu panas dlm badan. Tapi jangan risau, SEMUA PRODUK HERBALIFE selamat digunakan x kira dari yg kecik, sampai la yg dah tua. 

Lepas kasi Ajmal 1 shoot ALOE, so kami buat kan SHAKE F1 HERBALIFE utk Ajmal, sbb nnti kalau die lapar, tengah2 malam, kami jugak yg haru, sbb asyik nagis aje. Cara utk bagi makan SHAKE tu sama je dengan cara bagi makan ubat. Kami bancuh dlm 50ml air dan 1/2 sudu shake choclate. Kire kena bg dlm 10 kali jugak nak picit dlm mulut dia. Abis je bagi shake, dalam 2 3 minit die kentut2 & sedawa. 



Lepas tu ape lagi, aku pi ambik nasi lembik2 kan bagi makan dengan ikan. Alhamdulillah, Allah tau kerisauan kami, jadi lepas makan, lepas minum air masak, suhu badan dia terus cepat betul turun. Siap peluh2 lagi sebab dia baru pandai jalan, jadi asyik nak jalan aje. Dan tidur malamnye dengan cukup lena dalam kekenyangan. Jadi, kebimbangan utk demam tu xde la dah. 




Pagi2 esoknya, rupanya bijik2 chicken pox tu keluar. Pergi klinik, doktor x bagi ubat ape pun cuma bagi vitamin utk tingkatkan imunisasi badan aje. Kata doktor, ini virus, so nak bagi cepat die hilang, imun badan baby kene kuat, jadi kena makan vitamin. Tiap kali lepas bagi vitamin, kitorg akan bagi jugak SHAKE. 

Bab bila GATAL-GATAL? ok bile kene time gatal-gatal, nak garu kompem la x reti lagi sbb baby kot, jadi kami apply aje ALOE SOOTHING GEL ok. Sebelum ni dgr2 aje org2 dalam forum JFit cakap bagus gel ni utk kulit, so kami buat testimoni pada Ajmal dan mmg betul, chicken pox tu jadi cepat kering, dan parut die cepat hilang. 



Alhamdulillah, hari ke-2 kene tapi Ajmal dah sihat, bertenaga dan ceria aje macam baby sihat yg lain. Itu kisah kami dan CARA KAMI pada anak kami sendiri. Tak salah kan mencuba. Keputusan tidak tipikal, mungkin pada condition lain2 org, lain result dan kesannya. Yang pasti InsyaALLAH kalau korang nak bagi anak2 korang makan nutrisi yg baik, HERBALIFE tetap selamat. Cuma kena ingat, ape pun cara nya semua tu asbab aje, yg penting dari Allah. Allah yg bagi penyakit dan Allah jugak yg menyembuhkan. 

#Alhamdulillah, mungkin ini ujian kecil dari ALLAH buat kami, setelah bagi apa yg kitorg nak, jadi Allah turunkan sikit ujian kecil. Syukur sgt2 sebab atas ujian2 yg kecil ni, bulan ni ALLAH kurniakan kami rezeki dengan pendapatan HERBALIFE cecah 5 angka. Subhanallah. Kerja makan gaji 10 tahun pun belum tentu cecah 5 angka kan? Jadi renung2 kan. ;)



I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar



Beauty Of HERBALIFE

Bismillah,


The BEST thing about HERBALIFE is we bring hope & dream back! :)








I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar

TOKYO Jom, Jom Dapat RM18,000

Bismillah

Salam sihat & ceria semua,
Semoga ALLAH terus selamatkan kita dan tanah tumpah negara kita yg tercinta. #Ameen

Jom plan kita punya tindakan, insyaAllah kalau kita ada perancangan yg baik, semua reward & promotion akan kita capai. 

Cerita pasal promotion ni ha. Team kami, FunNFit buat promotion gila2! Crazzy Promo! Memang cool tahap apa pun xreti nak expalin dah. Hahahahahaha :)

Tak percaya? ok Jom klik utk besarkan gambar2 promotion yang mmg boleh buat org ramai jadi gelabah puyuh.

Tokyo Promo

Fuyoooo korang memang rugi kot kalau x mau grab! serius kalau x nak berjalan2 ke negara matahari terbit, korang boleh ambik cash RM7,000 dan RM18,000!! Macam2 kot boleh buat. Nak kawen pun xpayah buat loan dah. hehehe ;p


Melbourne Promo

Ok, jom plan untuk upgrade & tukar pin to the next level. Move next level, move to Active World Team so kita boleh berjimba di Melbourne, Australia.


Rasa, macam nak buat kerja laju2 je sebab x sabar ni nak pergi jalan jauh2. Jadi jom plan2, work hard & work smart! InsyaaAllah, mohon dengan Allah supaya permudahkan urusan kita. #Ameen.





I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar





Speechless

Bismillah

Salam sihat & ceria. Semoga korang terus berada dalam jiwa yg tenang.


Memang xreti nak cakap apa la kan bila ada member yg post status cam gini hahahahaha :p . Hmmmmm so apa pendapat korang? bila fikir2 kan betul jugak die ni cakap. Jadi kesimpulannya, cinta yg hakiki adalah cinta pada ALLAH. Semoga kita anata hamba yg dipilih oleh Allah utk sentiasa diberi rahmat & kasih sygNya. #Ameen






I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar

Tak Salah Mencuba Dulu

Bismillah,

Salam ceria & salam sihat semua,

Alhamdulillah, baru aje selesai EOM Februari. Ramai yg tarik nafas lega sebab ramai sangat yang dah move to next levlel. MasyaAllah, luar biasa semuanya. Tahniah buat semua yang dah move. InsyaAllah, aku dan Kandar cube buat yg terbaek utk move to next level. Ya Allah mohon Kau permudahkan laluan kami dan team kami. Kawan2 jugak tolong doakan kami ye. Ameen.

Ok bercakap pasal entry hari ini, memang xsalah kalau kita nak mencuba. BerNIAGA ni adalah sunnah. Nabi kita Nabi Muhamad s.a.w pun berniaga, Khadijah pun berniaga dan menjadi peniaga yg berjaya, Abd. Rahman Bin Auf jugak berniaga & sgt berjaya, kesimpulannya, pada zaman Rasulullah org2 Islam sgt berjaya dalam perniagaan mereka. Melalui perniagaan lah diorg dapat menyumbang kepada penambahbaikkan & pembangunan Islam pada zaman itu.



Ok apa kaitan berniaga dengan Herbalife. Herbalife jugak konsepnya berniaga, cuma Herbalife perniagaan yg dilengkapi dengan sistem. Nak story panjang2, boleh direct pm aku ye. Tapi cuma nak cakap mcmni. Aku terbaca komen seseorg dalam blog http://ladyship-atie.blogspot.com berbunyi

"Maaf.. sy akui pniagaan mmg mmbawa byk kebaikan pada mnusia.. tidak kira jenis ape pn pniagaan.. perlu kn pngorbanan yg besar..usaha keras.. saya kagum dgn usaha dan kejayaan orang2 yg berniaga.. sy juga merasakan herbalife mrupakan salah satu platform yg bgus utk bjaya.. namun janganlah kita menganggap orang yg tidak mahu join herbalife tu tak nak berjaya dalam hidup.. mungkin rezeki Allah dah tetapkan mereka di tmpt lain.. tak semua org mmpu buat mcm kita buat.. tahniah utk kamu yg sgt positive kerana merasakan semua itu tidak mustahil.. saya sendiri merupakan distributor herbalife suatu ktika dulu.byk event hrbalife sy dh pg..sy tahu produknya bagus,dan sangat berkesan. sy merasakan ada aura positive disitu.. tp bukan kerana sy give up, saya hanya merasakan sy tidak mampu utk meneruskan atas sebab yg ttntu..sy skdr pngguna shj.. maaf itu hnya pndgn.. kamu teruskn dlm bdg ini.. smg bjaya.. yg tidak mahu join tu tserah..kita x blh pksa.. sma mcm mnympaikan dakwah..kita hanya menyampaikan.. terpulang pd dia nk trima ke tidak..itu semua kerja Allah.. Allahualam" 

Betul tu cakap orang yang hantar komen ni. 110% aku sokong, TAPI...mungkin maksud Atie itu adalah, "TAK SALAH KALAU NAK MENCUBA BERNIAGA DENGAN HERBALIFE DULU" sebab apa2 pun kita nak berniaga hatta jual nasi lemak sekalipun, kena ada ILMU tentang perniagaan itu. Sebab Atie share pasal berniaga Herbalife, sebab die berjaya dalam bidang dia. Mungkin kalau kita berjaya dalam perniagaan kasut, kita kan cerita kebaikkan meniaga kasut jugak. Okeh bukan back-up Atie ye, sebab Atie xkenal pun aku ni pun. :( sob..sob.. hehehe.

Tapi teringat pesan Firdaus&Nadia (Millionaire Team) masa di HOM Melaka, "Cuba stay & bagi peluang pada diri korang dengan HERBALIFE selama 2 tahun aje. Kalau dah tak ada apa pun perubahan berlaku, xde movement langsung, xde peningkatan dalam Herbalife selama 2 tahun ni, ok boleh tinggalkan Herbalife. 2 tahun pertama tu adalah tahun kita kumpul kekuatan, tenaga dan asah skill untuk maju, tapi kalau semua xdapat jugak, mmg di sarankan korang cuba bidang lain"

Ok, itu kata Firdaus&Nadia, kata2 ni jugak aku dengar dari Achik aku, Alhamdulillah sekarang Achik dah jadi Pengasas Biodex Malaysia (Siti Murni Bt Yusuf). Seorang usahawati yg sgt berjaya dan inspirasi aku jugak. "Izzati, dalam apa jugak yg kita buat kalau nak niaga ni, kena bertahan paling kurang 2 tahun yg pertama. Sebab hasilnya akan nampak betul bila masuk tahun ke-3. Jadi bertahan dengan apa yg kita buat dulu. (dia pesan akt aku masa dlm flight ke Jakarta). Waallahu'alam

Kesimpulannya, apa pun kita nak buat, mintak petunjuk dgn Allah dulu. Buat solat hajat, buat istikharah mana tau Allah bagi petunjuk. Tapi usaha kena jugak tau.


Ok, tibe2 nak upload pic 5 ahli sukan tajaan herbalife!! Fuhh Azizul Hasni Awang mmg superb mase spectacular 2013 hari tu. ngeh...ngeh...





I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar

Healthy Breakfast / Sarapan Sihat

Bismillah

Salam sihat & salam penuh ceria semua.

Semoga hari2 hidup kita terus dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah. #Ameen




Apakah sarapan pagi yang SIHAT korang? 

Ok jom bercakap pasal SARAPAN PAGI yg SIHAT atau HEALTHY BREAKFAST.


  • 1 Shake Herbalife ada 303 micro-gram Vitamin A
 Jadi, korang kena ambil 3 biji apple untuk jumlah yang sama.


  • 1 Shake Herbalife ada 5.2 milligram Niacin 
Niacin tu dalam bahasa lainnya Vitamin B3, elok untuk sistem penghadaman & juga conversion food pada energy/tenaga. Jadi korang kena ambil 8 biji pisang untuk jumlah yang sama.


  • 1 Shake Herbalife ada 4.8 milligram Vitamin E
Kita2 ni org perempuan kena gembira ni sebab boleh mengurangkan kurangkan kedutan pada muka. Jadi kena makan 5 biji kiwi untuk dapat jumlah yg sama.


Wahhh, korang jangan lengah2 lagi, cepat2, cepat kena pegi try SHAKE korang hari ni. 

Kesimpulannya, KITA ADALAH APA YANG KITA MAKAN. Apa yg kita makan sebenarnya boleh mencerminkan siapa diri kita. Dan perlu kita ingat, apa yang kita makan sekarang, tidak akan memberi kesan serta merta, tapi apa yg kita makan sekarang, akan memberi kesan untuk 10 tahun akan datang. Jadi imagine/bayangkan tubuh badan anda utk 10tahun akan dtg.







BERUBAHLAH PADA KEHIDUPAN YANG LEBIH SIHAT & CERIA

contact
017-920 3587 (izzati) 012-959 2119 (iskandar)



I am nothing but ALLAH is everything



Double i
Izzati Iskandar

IZZATI dan ISKANDAR

Daisypath Anniversary tickers